Angst voor pijnHet is een normaal gegeven als je bang bent voor pijn. Het is iets anders, wanneer je angstig bent voor pijn, die er in werkelijkheid niet is. Maar die jij wel denkt te gaan voelen. Meestal is dat een foutieve aanname. Maar de symptomen zijn echte angstsymptomen: kortademigheid, transpireren, misselijkheid, beven, hartkloppingen.


Vaak heeft je angst voor pijn te maken met het verlies van controle.


Het idee dat dat gaat gebeuren, maakt je angstig en gespannen. Dat zijn zaken die je niet kunt gebruiken als er echt pijn op komst is.


Bijvoorbeeld bij de tandarts of dokter. Juist dan moet je ontspannen zijn om zo min mogelijk pijn te gaan voelen. Voor de meeste mensen is dat een geweldige opgave.


De aanpak


Hypnotherapie leert je om het onbewuste programma in je hersenen bewust te herprogrammeren, zodat je redelijk ontspannen met pijn kunt omgaan. Dat gegeven brengt rust. Hypnotherapie werkt snel bij deze fobie.


Neuro-Linguistisch Programmeren (NLP) zorgt dat je kijk op zaken realistisch wordt. Je leert omgaan met de werkelijkheid en je gaat aannames zoveel mogelijk mijden. Je creëert een gedrag dat het beste past bij jou.


Terug naar boven
Je bevindt je op de site:


Pensatore sites


Angst:Burn-out:Coachen:Ontspannen:Stress:Zelfkennis:Zelfvertrouwen:Interessante sites: